pardubický pivovar

Vaření piva má v Pardubicích staletou tradici a sahá až do počátku 14. století. V roce 1491 zakoupil Pardubice nejbohatší moravský velmož v zemi, Vilém z Pernštejna. Pardubice si zvolil za centrum velkého panství a na počátku 16. století začal rozvíjet pivovarnictví.

V následujících letech se tento obor velmi dobře rozvíjel, a tak se pardubičtí podnikatelé v roce 1871 rozhodli založit novou společnost – Akciový pivovar Pardubice. O rok později byla dokončena výstavba pivovaru a Pardubický pivovar byl jeden z prvních moderních pivovarů ve východních Čechách. Výroba piva v Pardubicích se nezastavila ani během válek a pokračovala dále.

Dnes je Pardubický pivovar významným regionálním výrobcem piv značky Pernštejn a tmavého piva Porter 19 a speciálního piva Pardubický Taxis 14. Vzhledem ke stále inovaci výrobního a technologického zařízení se pivovar řadí mezi moderní pivovary. Díky tomu splňuje pivo vysoké mezinárodní požadavky na kvalitu a zároveň si zachovává svou nezaměnitelnou lahodnou chuť.

 

Nabídka z varny

Nabídka pro chuť i žízeň

Pernštejn Vilém 11°

Světlé pivo s lahodnou hořkostí a vyváženou chutí, která je docílena použitím výhradně žateckého chmele. Pivo s prodlouženou dobou dokvašování – zrání.

Pernštejn Kvasňák 13°

Pardubický Pivovar Pernštejn začal nedávnou s výrobou nového moku, kvasnicového nefil- trovaného piva s názvem „Kvasňák.“ Jedná se o pivo, kdy se při výrobě vynechá proces filtrace a pasterizace, tudíž v nápoji zůstávají rozptýlené pivovarské kvasinky, které mu dodávají plnější a výraznější chuť a způsobují zakalení nápoje. Pivovarské kvasnice jsou bohatým zdrojem vitamínu B, stopových prvků a minerálů, společně s látkami obsaženými ve sladu, chmelu a vodě velmi příznivě působí na celý organismus člověka. Nefiltrované pivo je speciální také tím, že se jedná stále o živou kulturu.

Pardubický Granát 13°

Speciální tmavé 13° pivo s charakteristickou plnou chutí a vůní po speciálních sladech. Kromě těchto chuťových vlastností zaujme typická hnědočervená barva, kompaktní pěna a vyšší obsah alkoholu.

Pardubický Porter 19°

Legendární PORTER, který plně dostává své pověsti. Výrobu tradičního 19° piva Pardubický PORTER začal v roce 1891 sládek Alois Šimonek, tvůrce originální receptury, podle které se pivo vaří dodnes. Složením pečlivě vybraných čtyř druhů sladů, třikrát delší dobou zrání než u klasických ležáků a dalšími speciálními postupy při výrobě, získává pivo PORTER charakteristickou tmavou, téměř černou barvu, hustou pěnu a vyznamenává se velmi lahodnou, sladově nasládlou chutí. Pivní znalci ocení čokoládové a karamelové tóny s jemným třešňovým dotykem. Díky tomu je PORTER jediné pivo, které se přímo doporučuje ke sladkostem.

 

Pernštejn Premium
světlý ležák

Pivo s prodlouženou dobou zrání a vyšším obsahem alkoholu, světlé pivo s lahodnou hořkostí a vyváženou chutí.

Světlé nealkoholické pivo

Pro osvěžení při řízení vozidla. Pivo světle zlatavé barvy s mírnou mladinovou příchutí, zahánějící žízeň.
 

 

Multipacky pro velkou žízeň

 

KOMPLEXNÍ INFORMACE O PIVOVARU PO KLIKNUTÍ ZDE:

PORTER


Z historie pivovaru
Pernštejn

Pro pivní znalce



Pernštejn KOFICOLA
specifická chuť
s jemnou příchutí perníku


Pernštejn Malina
červená klasika
mezi osvěžujícími limonádami

 

Nealkoholické pivo
nejen pro řidiče.
Lahvové i točené

RETRO, pamatujete ?